berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

12 Apostel

Ze maken reclame met hun op hout gestookte pizza-oven, waarvan ze claimen dat zij in 1994 de eerste in Berlijn hadden. Je kúnt er natuurlijk pizza gaan eten. Maar iedere zondag serveren ze ook een heerlijk brunch-buffet.

In de tweede helft van de achttiende eeuw kwamen in de Noord-Italiaanse stad Verona twaalf handelaren regelmatig bij elkaar om hun deals met een eenvoudige maaltijd en een glas Valpolicella te bezegelen. Gekscherend werden ze de twaalf apostelen genoemd en al snel heette het eetlokaal in de volksmond "I dodici Apostoli". Jaren later zou het de inspiratiebron vormen voor restaurant "Apostel 12" in Berlijn.

Ze maken er heerlijke pizza's en serveren andere niet te versmaden Italiaanse lekkernijen, maar wij gaan er het liefst op zondag naar toe, als ze tussen 10.00 en 15.00 uur een warm-en-koud brunchbuffet aanrichten. Een feest voor zowel het oog als de maag.

Naast het in 1994 geopende restaurant in Charlottenburg openden ze twee jaar later ook een vestiging in Berlijn-Mitte, waar je tussen de spoorwegbogen in een fantastisch decor kunt eten. Maar daar hebben ze op zondag dan weer geen brunchbuffet. Je kunt nu eenmaal niet alles hebben. 

12 Apostel
Bleibtreustraße 49, 10623 Berlin (Charlottenburg) 
S-Bahnbögen 177-180, Georgenstraße 2  (S-Bhf: Savignyplatz)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn