berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerst

Buchkantine

Ooit al eens overwogen te gaan lunchen op een minder voor de hand liggende plek? In een boekhandel, bijvoorbeeld?  Buchkantine in Berlijn is een boekhandel én bistro.

Kijkt menig boekhandelaar je wat streng aan als je in je ene hand een boek en in de andere wat te eten hebt, bij Buchkantine in de wijk Moabit in Berlijn stimuleren ze dat juist. Want Buchkantine is een boekhandel en bistro in één. Je slaat er je net gekochte boek open bij een lekkere lunch, of loopt na de lunch de winkel nog eens door op zoek naar nu net dat boek om vanavond te lezen. 

De dagkaart is wisselend: "van kalfsragout tot Thaise curry", vat bedrijfsleider Fridolin Taudtmann het kort samen. De gerechten zijn voorzien van toepasselijke namen zoals The Great Gatsby. In de bistro kun je natuurlijk ook terecht voor je ontbijt, een kop koffie (al dan niet met zo'n heerlijk stuk taart) of een sterker drankje.    

De bistro is dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur geopend (van november tot en met februari sluiten ze om 20.00 uur). Tussen 12.00 en 15.00 uur kun je er iedere dag terecht voor een prettig geprijsd pastagerecht. Ontbijten kun je er van 10.00 tot 13.00 uur (zaterdag en zondag van 10.00 tot 15.00 uur). De boekhandel is dagelijks open van 10.00 tot 18.30 uur (zaterdag tot 17.00 uur, zon- en feestdagen gesloten).

Voor de kleine gasten is er een speelruimte. En een speciale kaart met kindergerechten. En mocht je niets meer te doen hebben: iedere zondagavond vertonen ze er op een groot scherm een detective.

Buchkantine 
Dortmunder Straße 1
10555 Berlin (Tiergarten)

U-Bhf: Turmstraße, Hansaplatz

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.