berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Rommelmarkt op de Boxi

Iedere zondag is het rommelmarkt op de Boxhagener Platz in Friedrichshain in Berlijn. Op de "Boxi" vind je vooral curiosa, vintage boeken en vinyl, aangeboden door particuliere verkopers.

Rommelmarkt op de Boxhagener PlatzDe rommelmarkt op de "Boxi", zoals de Boxhagener Platz in Friedrichshain ook wel liefkozend wordt genoemd, is een gezellige markt, waar het zeker op een mooie zomerse dag goed toeven is. Met een beetje geluk vind je er een plaat waar je al lang naar op zoek was, of een ander leuk koopje. De markt wordt regelmatig opgeluisterd door straatartiesten, die je vermaken met muziek en pantomime. Het is niet voor niets dat steeds meer Berlijners de weg naar deze markt weten te vinden.

Op de markt zijn ook verschillende kraampjes met snacks en andere lekkernijen. Maar je kunt natuurlijk ook je hart ophalen in een café, restaurant of Imbiß in een van de aangrenzende straten. Ben je meer in de mood voor een ijsje, dan moet je zeker even langsgaan bij EisPiraten, waar Grischa Sedelke meer dan 20 -ook bijzondere- soorten ijs maakt. Het wordt tot het betere ijs van Berlijn gerekend. Je vind EisPiraten op de Grünbergerstraße 85 in Friedrichshain. Ze zijn van maart tot begin oktober dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur geopend.

De rommelmarkt wordt iedere zondag gehouden tussen 10.00 en 18.00 uur. Tussen tien en elf zijn ze de stands echter meestal nog aan het opbouwen, dus doe geen moeite er om 10.00 stipt te zijn...

Op zaterdag is er op de "Boxi" ook een boerenmarkt, waar je veel verse producten kunt kopen. Deze markt bestaat al ruim een eeuw.

Flohmarkt Boxhagener Platz
Boxhagener Platz
10245 Berlin (Friedrichshain)

Bus: Boxhagener Platz, Simon-Dach-Straße, Wismarplatz (N40)
Tram: Niederbarnimstraße, Simplonstraße,  Wühlischstraße/Gärtnerstraße, Wismarplatz, Libauer Straße (M13)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.