berlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Poppentheater Mirakulum

Sinds 1991 heeft poppentheater Mirakulum een vaste stek in Wedding (Berlijn-Mitte). Professionele handpoppenspelers vertonen hun kunsten op een poppenpodium, vertellen spannende verhalen en boeien jong en oud.

In een pand aan de Brunnenstraße in Berlijn, niet ver van de Bernauer Straße, is sinds 1991 het poppentheater Mirakulum gevestigd. Het kleine theater heeft maar 75 zitplaatsen, maar is desondanks (of misschien juist wel daarom) geliefd bij kinderen en ouderen. Drijvende kracht achter het theater dat in 2011 twintig jaar bestond is Thomas Mirau, die zelf in 2013 zijn veertigjarig jubileum als professioneel poppenspeler vierde.

Het programma van Mirakulum varieert van Ali Baba en de veertig rovers en Peter en de Wolf voor kinderen van 4 tot 10 jaar tot het eendje Peppi voor kinderen vanaf 3 jaar. De toegangsprijs ligt voor kinderen tussen de vijf en tien euro, voor volwassenen tussen de 8 en 12 euro. 

Naast voorstellingen organiseert Mirakulum workshops, tentoonstellingen en kun je er een kijkje achter de schermen nemen. In hun winkeltje verkopen ze handpoppen, marionetten, wajangpoppen, maskers en meer. Het winkeltje is normaal gesproken geopend van dinsdag tot en met donderdag van 14.00 tot 18.00 uur. 

Voorstellingen zijn er in de regel op dinsdag tot en met vrijdag om 10.00 uur, zaterdag om 11.00 uur en zondag om 16.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er daarnaast ook nog voorstellingen om 20.00 uur.

Theater Mirakulum 
Brunnenstraße 35
10115 Berlin (Mitte)

U-Bhf: Bernauer Straße

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn