berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Chocolade-paradijs Bunte Schokowelt

Zeg eens eerlijk: wie houd er nou niet van chocolade?! Dat moeten ze bij Ritter Sport (de Zwabische Willy Wonka) ook gedacht hebben toen ze hun chocoladeparadijs vlakbij de Gendarmenmarkt in Berlijn bedachten. Drie verdiepingen chocolade: van cacaoboon tot reep. En je kunt dat lekkers er vanzelfsprekend ook nog eten, drinken en kopen. Leukste is natuurlijk de chocowerkplaats, waar je je eigen reep kunt creëren! 

Middenin Berlijn, op de Französische Straße vlakbij de Gendarmenmarkt (en om de hoek bij Galeries Lafayette in de Friedrichstraße), geeft het Zwabische familiebedrijf Ritter een geheel nieuwe dimensie aan het begrip chocolade. Op drie verdiepingen en bijna 1000 m2 is het chocolade, chocolade en nog eens chocolade wat de klok slaat. 

Bunte SchokoweltSchokowelt
De Bunte Schokowelt is de in 2010 geopende flagshipstore van chocoladegigant Ritter in Berlijn. In de SchokoLateria kun je een kop chocolade drinken en in het SchokoCafé kun je ook terecht voor een lunch of avondmaaltijd. Wat dacht je van chocoladefondue, of chocoladelasagna? Het ChokoPfad leidt je van de cacaoboon in het regenwoud tot het chocolaatje dat je in je mond stopt.

Kinderen
Voor kinderen tussen de 7 en 18 jaar is er de SchokoWerkstatt, waar ze hun eigen chocoladereep kunnen maken en zelf de ingrediënten en verpakking daarvan bepalen. In de SchokoKreation tenslotte kun je al je creativiteit kwijt door je eigen reep te (laten) maken. Je kunt er kiezen uit twee soorten chocolade en 20 ingrediënten. Ooit chocolade met marshmallows, peper en stukjes limoen geproefd?

Wachtend op het resultaat van je creatie (het duurt ongeveer een half uur om je reep te maken) kun je in de tussentijd een bezoekje brengen aan de SchokoShop, waar je allerlei soorten chocolade kunt kopen als kadootje voor de thuisblijvers. Of om gewoon zelf op te eten.

Bunte Schokowelt is iedere dag vanaf 10.00 uur geopend. Zondag sluiten ze om 18.00 uur, maandag, dinsdag en woensdag om 19.00 uur en de overige dagen om 20.00 uur. De toegang is gratis (in de SchokoKreation moet je wel betalen voor de reep die je laat maken).

Bunte Schokowelt
Französische Straße 24
10117 Berlin (Mitte)

Bunte Schokowelt Berlijn

Video over de Bunte Schokowelt van Ritter Sport in Berlijn.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn