berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Design kerstmarkten

Naast de traditionele kerstmarkten met Glühwein, Lebkuchen, houten kerstversieringen en kerstliederen kent Berlijn ook vele 'design-kerstmarkten'. Streetfood, dj's en jonge designers op het gebied van wonen, kunst en mode staan hier centraal.

Als tegenpool van de meer traditionele kerstmarkten biedt Berlijn talloze gespecialiseerde kerstmarkten, bijvoorbeeld de 'design-kerstmarkten', waar jonge designers op het gebied van wonen, kunst en mode centraal staan. Massa-artikelen zul je er niet vinden; wel unieke stukken van (nog) onbekende, kleine ontwerpers. De design-kerstmarkten winnen nog steeds aan populariteit en als je in mode bent geïnteresseerd kunnen wij je een bezoek aan zo'n design-kerstmarkt van harte aanbevelen! Berlijn-Nu zocht er alvast een paar voor je uit.

HOLY.SHIT.SHOPPINGHOLY.SHIT.SHOPPING Weihnachtsmarkt 
Al ruim tien jaar is dit een goed alternatief voor de traditionele kerstmarkt in Berlijn. Jonge ontwerpers en kunstenaars bieden mode, sieraden en designproducten aan. Ook vind je er kunst, fotografie, grafische kunst, strips en literatuur. Holy Shit Shopping is een klassieker onder de Berlijnse design-Weihnachstmärkte.

Waar: Arena Berlin, Eichenstraße 4, 12435 Berlin
Wanneer: 7 en 8 december 2019
Openingstijden: za en zo van 12.00-20.00 uur
Toegang: 5 euro

WeihnachtsrodeoWeihnachtsrodeo: Designweihnachtsmarkt 
Ruim 150 exposanten met mode, kunst en designartikelen verzamelden zich op drie verdiepingen van het in 1904 gebouwde Kaufhaus am Weinberg. Ze boden er mode, kunst en designartikelen aan. Wegens succes verhuisd van het Warenhaus am Weinberg naar het Kühlhaus.
Deze kerstmarkt heeft een eigen chill-area, streetart, streetfood en elektronische muziek.

Waar: Kühlhaus, Luckenwalder Straße 3, 10963 Berlin (Kreuzberg)
Wanneer: de adventsweekeinden 30 november/1 december, 7 en 8 december, 14 en 15 december 2019
Openingstijden: 12.00-20.00 uur
Toegang:niet bekend

Nowkoelln WeihnachtsflowmarktKreuzboerg Weihnachtsmarkt
De Kreuzboerg Weihnachtsmarkt is de opvolger van de Nowkoelln Weihnachtsflowmarkt. Hier bieden meer dan 70 designers hun handgemaakte ontwerpen aan.

Waar: Magazijn van de Heeresbäckerei, Köpenicker Straße 16-17, 10997 Berlin (Kreuzberg)
Wanneer: za 10 en zo 11 december 2019
Openingstijden: za 12.00-21.00 uur, zo 10.00-19.00 uur
Toegang: 4 euro

Designermarkt Neue HeimatThe Green Market Berliner, Wintereditie  
De kerstversie van de populaire designermarkt in Neue Heimat op het RAW-terrein in Friedrichshain is verhuisd naar Wriezener Karree, 500 meter van het Ostbahnhof. Naast lekkere hapjes vind je hier kerstmode en bijpassende accessoires, kunst en handige gadgets voor in huis.

Waar: Wriezener Karree 15, 10179 Berlin (Friedrichshain)
Wanneer: 23 en 24 november 2019
Openingstijden: 12.00-22.00 uur
Toegang: 5 euro, kinderen tot 14 jaar gratis

Artminius21Artminius21 
Op de creativiteitsmarkt in de Arminiusmarkthalle in Berlin-Moabit kunnen bezoekers kunsthandwerk, creatief design en fraai textiel ontdekken en natuurlijk kopen. Wie er lol in heeft kan ook een klein, mooi verpakt kadootje onder de kleine kerstboom op de markt leggen en er zelf een meenemen. En natuurlijk komt ook de kerstman hoogstpersoonlijk een bezoek aan de markt brengen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd hem toe te zingen of een obade te brengen, al dan niet onder begeleiding van je eigen meegebrachte instrument.

Waar:
 Arminiusmarkthalle Moabit, Arminiusstraße 2-4, 10551 Berlin (Moabit)
Wanneer: 30 november en 14 december 2019
Openingstijden: 10.00–17.00 uur
Toegang: gratis
[openingstijden onder voorbehoud]
KlunkerkranichWeihnachtsmarkt in Klunkerkranich  
Kerstsfeer op het dak van de Neukölln Arcaden, met prachtig uitzicht over Berlijn. Bij taltijke standjes zijn poructen te zien en te koop om te schenken of te krijgen: kunsthandwerk, tassen, kleding, accessoires, tekeningen en kunstwerken. Voor de inwendige mens is er apfelpunsch, glühwein en - natuurlijk - bratwurst.

Waar: Klunkerkranich, Karl-Marx-Straße 66, 12043 Berlin (Neukölln)
Parkeerdek op het dak van de Neukölln Arcaden. Neem bij de bibliotheek/bank de lift naar de 5e verdieping. Loop daarna door de parkeergarage naar de 6e verdieping, waar de markt wordt gehouden.
Wanneer: alle adventsweekeinden 30 november en 1 december, 7 en 8 december, 14 en 15 december en 21 en 22 december 2019
Openingstijden: za en zo 13.00-20.00 uur
Toegang: niet bekend

Meer over de kerstmarkten in Berlijn kun je lezen op onze pagina over Weihnachtsmarkten.
Ook zette de redactie van Berlijn-Nu alle kerstmarkten voor je op een rijtje. Dat overzicht kun je hier vinden.  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.