berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerst

Mode voor lange vrouwen en grote voeten (heren mogen meelezen)

Lange vrouwen kennen het probleem: je kunt kleding wel in een grote (heren)maat kopen, maar echt lekker passen doet het nooit. Gelukkig heeft Berlijn ook kledingwinkels waar lange vrouwen wél goed kunnen slagen. En heb je grotere voeten dan de reguliere confectiematen? Ook dan kun je natuurlijk in Berlijn terecht!

Long Tall SallyVoor lange vrouwen is het nog wel eens lastig om kleding te kopen. Natuurlijk kun je je vaak behelpen met een mannenmaat, maar ideaal is anders, om over modieus nog maar te zwijgen. En hetzelfde geldt als je over grotere voeten beschikt dan de confectiemaat.

Herken je je daarin? Dan hebben wij voor jou hieronder wat tips gezet.  Want Berlijn zou Berlijn niet zijn als niet ook jij daar zou kunnen slagen!

Winkels
Op een paar minuten lopen van KaDeWe en de Kurfürstendamm vind je de Marburger Straße; een zijstraat van de Tauenzientstraße. In deze straat heeft Egú een winkel. Ze verkopen mode en schoenen voor de lange vrouw (vanaf 1,78 meter). Ook verkoopt Egú positiemode in lengtematen. Je kunt er dagelijks terecht van 10.00 tot 18.00 uur (zaterdag tot 16.00 uur, zondag gesloten).

Schoenen
Als je vanaf de Marburger Straße de Tauentzienstrasse oversteekt loop je zo het Europa-Center in. Daar vind je onder meer een filiaal van Schuh Kauffmann, een bedrijf dat zich specialiseert in kleine en grote maten schoenen, zowel voor dames als voor heren. De vestiging in het Europa-Center doet overigens alleen in grote maten: damesschoenen verkopen ze in de maten 42-47 1/2, herenschoenen in de maten 47-56. Voor kleine maten moet je in een van hun andere vestigingen in Duitsland zijn. Ze zijn maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur geopend, zaterdag tot 18.00 uur (zondag gesloten).

ToscaniniMocht je in Steglitz zijn beland, bijvoorbeeld omdat je nieuwsgierig was naar de Schloßstraße, dan zou je voor schoenen zeker eens een kijkje moeten nemen bij Toscanini. Hier verkopen ze damesschoenen in de maten 32-35 en 42-46. Heren met schoenmaten 37-38 of 47-52 kunnen hier trouwens ook prima slagen. De winkel is in de meest letterlijke zin volgestouwd met schoenen -waar de alleraardigste en zeer behulpzame verkoper op magische wijze zijn weg in weet te vinden- en daardoor misschien wat minder geschikt als je aanleg hebt voor claustrofobie. Je kunt bij Toscanini dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur terecht (zondag gesloten).

Op de Ackerstraße in Mitte is sinds 2012 Shoepassion gevestigd. De winkel bestaat al veel langer, maar was tot dan uitsluitend op internet actief. Ze doen in de 'betere' merken, met navenante prijzen. Maar hebben daardoor ook schoenen die je echt nergens anders vindt.

Heren
Voor de grote heren hebben we natuurlijk ook een tip. In diezelfde Schloßstraße in Steglitz vind je een vestiging van Hirmer. Daar hebben ze twee verdiepingen en in totaal 800 m2 vol kleding in XXL-maten. Hirmer is dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur geopend (zondag gesloten).

Alle winkels hebben natuurlijk een webwinkel, waar je je aankopen vanachter het computerscherm kunt doen, maar het is natuurlijk fijn om gewoon eens door de rekken te kunnen dwalen. En natuurlijk handig als je ter plekke kunt zien of de kleding je staat zoals je had verwacht of gehoopt.

EGÚ-Moden Berlin 
Marburger Straße 17
10789 Berlin (Charlottenburg)

Schuh Kaufmann
Europa-Center
Tauentzienstraße 9-12
10789 Berlin (Charlottenburg)

Toscanini 
Schloßstraße 119
12163 Berlin (Steglitz)

Hirmer GROSSE GRÖSSEN  
Schloßstraße 130
12163 Berlin (Steglitz)

Shoepassion 
Ackerstraße 23-26
10115 Berlin (Mitte)

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.