berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerst

Het Internetmuseum dat niet doorging

Het is er nog niet, en zal er waarschijnlijk ook nooit komen, maar als het aan Paul Rascheja und Paulina Salasinska ligt opent in Berlijn het eerste internetmuseum†ter wereld haar deuren. Het InternetMuseum belooft bezoekers een leerervaring te bieden die begint met de geboorte van het internet in 1962 en doorloopt tot de technische revolutie van vandaag.

internetmuseum.berlin Het collectief achter het InternetMuseum is van plan om het geheel in een ruimte van ​​1.000 vierkante meter te presenteren. Daar zullen ook de archieven en de digitale kunstexposities een plek krijgen.

Crowdfunding
Om de plannen mogelijk te maken werd een grote crowdfunding- en sponsoring-actie op touw gezet, die het publiek en de grote Duitse technische merken moest verleiden 600.000 euro in het project te steken. Ook waren internet-archivarissen en enthousiastelingen welkom om te helpen met het bouwen van een expositie die zo accuraat, inspirerend en informatief moet worden als maar mogelijk is.
Het mocht niet baten: de crowdfunding-actie bracht slechts een fractie van het benodigde geld op, waarop het initiatief een stille dood stierf.

Museum
Het Berlijnse initiatief was niet de eerste keer dat gepoogd werd een museum aan het internet te wijden. In het verleden zijn er verschillende pogingen gedaan voor online musea en andere op het internet geinspireerde tijdelijke tentoonstellingen, zoals†het Web Lab in het Science Museum in Londen in 2013.

Je kunt je dus†afvragen: waarom dan niet gewoon een museum over het internet†ůp het internet?
"Het internet is het meest innovatieve idee van de 20ste eeuw: het beÔnvloedt ons leven op veel manieren. Het is belangrijk voor mensen om het verleden te†leren kennen en te begrijpen hoe het werkt om het veilig, met succes en†verantwoordelijkheid te gebruiken. Daarom zijn we ook van plan om†workshops, interactieve opstellingen en evenementen te organiseren. De educatieve rol van het museum is net zo belangrijk als de onderhoudende rol.", aldus woordvoerder Paulina Raszeja.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn