berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spree

Museum Hamburger Bahnhof

Trek goede wandelschoenen aan om dit museum voor moderne kunst te bezoeken. Want in het immense voormalige stationsgebouw in Berlijn kun je met gemak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat rondlopen zonder twee keer langs dezelfde plek te komen.

De Hamburger Bahnhof beschikt over een aanzienlijke collectie moderne kunst, gepresenteerd in verschillende tentoonstellingsvormen. De vaste collectie van het museum (Museum für Gegenwart) bestaat uit werk van grote namen en/of kunstbewegingen sinds 1960 en is te zien in het hoofdgebouw. Van schilderwerk tot sculpturen en van fotografie tot multimedia concepten.

Tip: bestel je ticket(s) voor de Hamburger Bahnhof van te voren online!

Bestel hier een ticket voor de Hamburger Bahnhof

Berlijn_hamburger-bahnhof-museum

Zo heeft de Erich Marx collectie een permanente plek in de Hamburger Bahnhof, net als werken van Joseph Beuys, Andy Warhol, Robert Rauschenberg, Cy Twombly en meer eigentijdse kunstenaars. Hiermee begint de collectie van de Hamburger Bahnhof chronologisch gezien waar die van de Neue Nationalgalerie ophoudt.

Verder toont de Hamburger Bahnhof wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars in de verschillende vleugels van het hoofdgebouw. Om te weten wat er te zien is tijdens je verblijf in Berlijn, kun je het beste de website of onze Agenda raadplegen.

Hamburger Bahnhof
Invalidenstraße 50-51, Berlijn (Mitte)

U-Bhf: Naturkundemuseum
S-Bhf: Hauptbahnhof 

Berlijn_Hamburger_Bahnhof-museum

Hamburger Bahnhof | Museum für Gegenwart | Staatlichen Museen zu Berlin

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn