berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerst

Openbaar vervoer in Berlijn

Het openbaar vervoer is in Berlijn uitstekend geregeld. Het is toegankelijk, veilig, rijdt stipt op tijd en je kunt er zonder veel problemen mee op iedere plek in de stad komen.

Het openbaar vervoer is een gerieflijke en snelle manier om je in Berlijn te verplaatsen. Dankzij 331 km S-Bahn (Stadtschnellbahn), 151 km U-Bahn (Untergrundbahn: metro), 430 km tram (Straßenbahn) en 149 buslijnen is iedere bestemming in de stad eenvoudig te bereiken. Ook de regionale treinen worden tot het openbaar vervoer van Berlijn gerekend. En als aanvulling daarop rijden er ook nog eens zo'n 7.000 taxi's.

Voor het openbaar vervoer (met uitzondering van de S-Bahn en taxi's) is de Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) verantwoordelijk; de tarieven worden vastgesteld door het Verkehrsverbundes Berlin-Brandenburg (BVV). De S-Bahn valt onder de verantwoordelijkheid van de Duitse spoorwegen, de Deutsche Bahn.

Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn