berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Goedkoop reizen tijdens de Mauerfall-week

De week waarin de val van de muur wordt herdacht (4-10 november 2019) kun je met het Mauerfall-ticket goedkoop met het openbaar vervoer reizen in Berlijn.

In de week van 4 tot en met 10 november 2019 wordt herdacht dat de Berlijnse muur dertig jaar geleden viel. In verband daarmee zijn die week door de hele stad meer dan 200 evenementen, feesten en andere activiteiten. Dat alles wordt op de avond van zaterdag 9 november afgesloten met een groots feest bij Brandenburger Tor. 

Een overzicht van wat er zoal allemaal te doen is vind je op de website en facebook van #mauerfall30. Er zitten vast wel activiteiten bij die ook jij graag zou bijwonen. Dus dat betekent dat je heel wat af zult moeten reizen, want al die activiteiten zijn op verschillende locaties in Berlijn.

Met het speciale Mauerfall-ticket kun je in de week van 4-10 november wel heel goedkoop van het openbaar gebruik maken in Berlijn. Je kunt namelijk met twee volwassenen (en tot maximaal 3 kinderen tussen 6 en 14 jaar) die hele week op één ticket reizen en van alle openbaar vervoer binnen de zones AB gebruik maken. Dus alle bussen, trams, metro's, S-Bahn, Regionalbahn en de ODEG. Van 's-ochtends vroeg tot in de kleine uurtjes. Het Mauerfall-ticket is verkrijgbaar vanaf maandag 28 oktober en kost 30 euro. De normale prijs van een dagticket AB is 7 euro. Per persoon, dan wel te verstaan. Dus tel uit je winst!

Let wel op dat het Mauerfall-ticket alleen binnen de zones AB en niet binnen de zones ABC geldig is. Voor zone C (bijvoorbeeld een reis van of naar vliegveld Schönefeld) zul je nog wel een apart ticket moeten kopen.

Kijk hier hoe het (normaal) zit met zones en kaartjes.

Meer informatie over het Mauerfall-ticket vind je hier.

#mauerfall30

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.