berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerst

Met de taxi in Berlijn

In Berlijn rijden ongeveer 7.000 taxi's. Je gaat aan de kant van de weg staan en wenkt er een, gaat naar een taxistandplaats, of bestelt er een per telefoon.

TaxiIn Berlijn zijn taxi's redelijk goedkoop, als je het tenminste met Nederland vergelijkt. De tarieven zijn overal hetzelfde en gelden 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wat op de taximeter staat is wat je moet betalen. Andere afspraken maken met de chauffeur is alleen toegestaan als je naar buiten het stadsgebied van Berlijn reist.

Maakt een chauffeur andere afspraken binnen het stadsgebied dan staat hem, mocht dat worden ontdekt, een fikse boete te wachten en kan het hem zelfs zijn vergunning kosten. Taxi's herken je in Berlijn aan hun cremekleur en gele bord met "taxi" op het dak. 

Tarief
Het 'standaardtarief' bedraagt:
- een starttarief van € 3,90
- voor de eerste zeven kilometer € 2,00 per kilometer
- vanaf zeven kilometer € 1,50 per kilometer
Het wachttarief is € 25,00 per uur. Files en dergelijke worden als wachten gerekend. Er kunnen nog wat toeslagen gelden, bijvoorbeeld als je veel bagage bij je hebt of niet contant betaalt.

Houd je een taxi in de straat aan dan geldt het zogenaamde Winketarif ("wenktarief"): voor € 5,00 mag je dan twee kilometer ver meerijden. Als je op een taxistandplaats in een taxi stapt geldt het Winketarief niet; je betaalt dan het standaardtarief. Er kunnen nog wat toeslagen gelden, bijvoorbeeld als je veel bagage bij je hebt of niet cash betaalt.

Op de Taxi-Tarifrechner kun je al vantevoren vrij nauwkeurig berekenen wat een ritje je gaat kosten.

Naar vliegveld Schönefeld: 
vanuit City-West (Bahnhof Zoo): € 38,00
vanuit City-Ost (Alexanderplatz): € 38,00

Naar vliegveld Tegel: 
vanuit City-West (Bahnhof Zoo): € 20,00
vanuit City-Ost (Alexanderplatz): € 25,00

De telefoonnummers van de grootste taxicentrales zijn:
+49 (030) 44 33 22 - Taxi Funk Berlin
+49 (030) 26 10 26 - Funk Taxi Berlin
+49 (030) 26 30 00 - Quality Taxi
+49 (030) 21 01 01 - Würfelfunk
+49 (030) 21 02 02 - City Funk

Je kunt bij Taxi Berlin (met zo'n 5.000 auto's de grootste taxicentrale van Berlijn) je taxi ook via internet bestellen. Ze hebben ook een app voor de telefoon, waarmee je een taxi kunt regelen.

De taxidienst Uber is door het Berliner Landgericht verboden. In hoger beroep heeft het Verwaltungsgericht Berlin dat vonnis bekrachtigd.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn