berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerst

Klunkerkranich

Geniet van een panoramisch uitzicht over Berlijn, lekkere drankjes en een uitgelezen programma. Het kan in Klunkerkranich. Bovenop het dak van de Neukölln Arcaden.

KlunkerkranichEen park of tuin kun je Klunkerkranich moeilijk noemen. Hoewel.., bovenop het winkelcentrum Neukölln Arcaden is 2500 m² betonnen parkeerplaats omgetoverd tot een stedelijke tuin op grote hoogte. Je kunt er van het uitzicht over Berlijn genieten, een drankje drinken, wat eten of opgaan in een van de vele activiteiten die er worden georganiseerd. En dat kan het optreden van een band of DJ, maar ook een rommel-, kerst- of voorjaarsmarkt zijn. Klunkerkranich is de perfekte plek om de zon te zien ondergaan, te chillen, of gewoon even de steenmassa van de grote stad te ontvluchten!

Op het parkeerdek van de Neukölln Arcaden is 1.000 vierkante meter hout aangebracht en een daktuin aangelegd. Daar groeien thijm, oregano en absinth-alsem die in de cocktails worden gebruikt. Maar er wordt ook hard gewerkt aan verdere uitbreiding van de daktuin van Klunkerkranich, die uiteindelijk een grote, groene oase hoog boven de daken van Neukölln moet worden. Ieder jaar wordt in de herfst de tuin winterklaar gemaakt en daarna gaat hij dicht, om ergens begin maart -als het voorjaar begint- weer te worden geopend.

In Klunkerkranich kun je van het voorjaar tot het najaar en dan in ieder geval iedere vrijdag vanaf 17.00 uur en zaterdags en zondags vanaf 12.00 uur tot iets van 01.30 uur terecht. In de zomer zijn ze ook doordeweeks geopend. Voor de preciese openingstijden kun je het best even op hun website of Facebook kijken.

Klunkerkranich   
Karl-Marx-Straße 66
12043 Berlin (Neukölln)

U-Bhf: Rathaus Neukölln

Klunkerkranich vind je op het dak van de Neukölln Arcaden. Neem bij de ingang van de bibliotheek/post de lift naar de 5e verdieping van de parkeergarage en loop vervolgens door naar het bovendeck.

Berlijn_tuin-klunkerkranich

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.