www.berlijn-now.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerst

Recept voor Kalfslever 'Berliner Art'

Kalfslever 'Berliner Art' is een klassiek gerecht uit de Berlijnse keuken, gemaakt van kalfslever, geroosterde appelschijfjes en uienringen.

IngrediŽnten
Voor vier personen heb je nodig:Kalfslever 'Berliner Art'

2 middelgrote uien
2 middelgrote appels
4 plakken ontbijtspek
2 el olie
6 el meel
4 stuks (600 g) kalfslever
zout
peper
peterselie

Bereidingswijze
Schil de uien en snijd ze in ringen.
De appels schillen, de klokhuizen eruit snijden en in ringen snijden
Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak daarin het spek knapperig. Laat het uitlekken op keukenpapier
Fruit de appelschijfjes ca. 2 minuten per kant in het spekvet. Neem ze uit de pan en houd ze warm
Bestrooi de uien met 2 eetlepels bloem en tik de overtollige bloem eraf. Rooster de uien in spekvet tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm
Was ondertussen de levers, dep ze droog en haal ze door 4 eetlepels bloem
Verhit 1 eetlepel olie in de pan en braad de lever aan elke kant gedurende 2-3 minuten. De lever moet van binnen nog licht rose zijn.†Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de lever met de appels, uien en spek. Opdienen met aardappelpuree
Drink er koud bier bij, bijvoorbeeld Berlin Pilsner.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn