Recept voor Kalfslever 'Berliner Art'
Kalfslever 'Berliner Art' is een klassiek gerecht uit de Berlijnse keuken, gemaakt van kalfslever, geroosterde appelschijfjes en uienringen.
Ingrediënten
Voor vier personen heb je nodig:
2 middelgrote uien
2 middelgrote appels
4 plakken ontbijtspek
2 el olie
6 el meel
4 stuks (600 g) kalfslever
zout
peper
peterselie
Bereidingswijze
Schil de uien en snijd ze in ringen.
De appels schillen, de klokhuizen eruit snijden en in ringen snijden
Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak daarin het spek knapperig. Laat het uitlekken op keukenpapier
Fruit de appelschijfjes ca. 2 minuten per kant in het spekvet. Neem ze uit de pan en houd ze warm
Bestrooi de uien met 2 eetlepels bloem en tik de overtollige bloem eraf. Rooster de uien in spekvet tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm
Was ondertussen de levers, dep ze droog en haal ze door 4 eetlepels bloem
Verhit 1 eetlepel olie in de pan en braad de lever aan elke kant gedurende 2-3 minuten. De lever moet van binnen nog licht rose zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de lever met de appels, uien en spek. Opdienen met aardappelpuree
Drink er koud bier bij, bijvoorbeeld Berlin Pilsner.