berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerst

Recept voor Rote Grütze

Rote Grütze (rood-fruit compote) is een typisch Noord-Duits dessert, dat zeker in de zomer lekker verfrissend is. In het klassieke recept worden rode bessen en frambozen gebruikt. Erg lekker met vanillesaus!  

Ingrediënten:
300 gram rode bessen
300 gram frambozen
150 gram suiker
80 gram griesmeel
sap van een halve citroen

Bereidingswijze
Was de bessen, maak ze schoon en droog.
Kook ze en doe ze door een zeef. Het sap opvangen en de bessen even opzij leggen.
Kook het sap met de suiker.
Voeg de griesmeel toe en laat het geheel onder voortdurend roeren zwellen.
Voeg het citroensap toe en giet het in een met koud water omgespoelde vorm.
Laat de Rote Grütze afkoelen en voeg de bessen toe.

Erg lekker met vanillesaus (vanillevla mag ook) of ijs.

Op het basisrecept kun je zelf natuurlijk van harte variëren. Voeg bijvoorbeel zwarte bessen, aardbeien en/of ander (rood) fruit toe. Reken voor de bereiding op ongeveer een half uur.

Te veel gemaakt? Rote Grütze is ook erg lekker als vlavulling... 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.