berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Reisgidsen Berlijn

Hoewel je natuurlijk al heel veel informatie over Berlijn op Berlijn-Now kunt vinden, kan het handig zijn ook nog een reisgids mee te nemen. In het Nederlands is een groot aantal reisgidsen over Berlijn en omgeving verkrijgbaar.

Let er bij de aanschaf van een gids op dat sommige reisgidsen zich vrijwel uitsluitend tot het centrum van Berlijn beperken, waar andere gidsen ook aandacht aan de ommelanden (waaronder Potsdam) besteden. Sommige gidsen zijn voorzien van een plattegrond, andere niet. Meestal is het handig een globale plattegrond te hebben, zodat je je een beetje een beeld kunt vormen welke zaken een beetje bij elkaar in de buurt liggen. Een aantal gidsen (bijvoorbeeld die van National Geographic) is juist opgebouwd rond wijken.
In toenemende mate zie je ook gidsen die meer specifiek ingaan op een bepaald interessegebied. Denk aan titels als 'Parken in Berlijn' of 'Fietsen in Berlijn'.

Ben je de Duitse taal machtig dan adviseren we je in Berlijn eens bij boekhandel Dussmann binnen te stappen, waar ze in hun 'Berlijn-hoek' een enorme hoeveelheid reisgidsen over de meest uiteenlopende onderwerpen verkopen.

Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.