berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Hipste wijken van Europa

De wijk Neukölln in Berlijn bestaat uit verschillende Kieze (buurten) en is een bruisend stadsdeel met een rauw randje. Er zijn creatieve buurten, je vindt er het dorpse Rixdorf en je kan er wandelen door een park dat vroeger een vliegveld was.  Elk jaar in juni wordt er een groot kunstfestival gehouden, '48 Stunden Neukölln'.

Athene_Boeken_Hipste_wijken_van_Europa‘Hipste wijken van Europa’ is een nieuwe loot aan de mo’media boom. De lezers en volgers van uitgeverij mo’media mochten een stem uitbrengen op hun populairste wijk en daaruit ontstond een lijst van de 10 populairste wijken in 10 Europese steden. 

Na een beschrijving van de wijk, een kaartje met wat highlights, worden vervolgens die highlights uitgebreider beschreven en zijn er pagina’s gewijd aan eten&drinken, shoppen en overnachten. Op elke pagina zijn kleurrijke foto’s afgedrukt, klein, groot en paginagroot.

‘Hipste wijken van Europa’ is een leuk, laagdrempelig boekje dat je bijvoorbeeld kan gebruiken als je nog niet precies weet waar je eerstvolgende stedentrip naartoe gaat of als je het wel weet om leuke tips en ideeën op te doen. 

Reis van Psiri in Athene naar Shoreditch in Londen naar Neuköln in Berlijn naar Lavapiés in Madrid naar 'T Eilandje in Antwerpen naar Encarnacíon in Sevilla en L'eixample in Valencia.  

Hipste wijken van Europa
mo’media, 2022
ISBN 9789493273184
€18,99

Bestel Hipste wijken bij bol.com                          

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn