berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

De Groene Reisgids Weekend Berlijn

De ideale gids voor wie slechts één compacte stadsgids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of topadres wil missen tijdens een stedentrip naar Berlijn. De Groene Reisgids Weekend Berlijn is dé gids om Berlijn te ontdekken: de plaatsen waar je de stad in zijn authenticiteit proeft, de evenementen van het ogenblik, de beste shoppingadressen. 

Berlijn_Boeken_Groene_Reisgids_Weekend_MichelinDe reisgidsen uit de reeks 'Groene Gids Weekend' sluiten qua opzet en vormgeving aan bij de klassieke 'Groene Gidsen' van Michelin maar focussen op citytrips en hebben een compacter formaat.

Na een korte intro over de aankomst in Berlijn volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie en een evenementenkalender. Daarna zijn er overzichten van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen en uit te gaan.

Het volgende deel bespreekt bezienswaardigheden in Berlijn en wijken als Brandenburger Tor, Unter den Linden, Gendarmenmarkt, Tiergarten, Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, Museuminsel, Kreuzberg en Charlottenburg. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes.

Ten slotte is er een deel ‘Meer weten over Berlijn’ met informatie over onder meer Berlijn ten tijde van Hitler, de Berlijnse Muur, het alternatieve Berlijn, de Berlijnse gastronomie en het bier.

Met een handige kaart van het openbaar vervoer en een uitneembaar stadsplan waarop alle in de gids besproken restaurants en hotels zijn aangeduid.

De Groene Reisgids Weekend Berlijn
Anja de Lombaert
Lannoo, 2023
ISBN 9789401457286
€ 13,99 (paperback)
€  8,99 (ebook)

Bestel Berlijn Weekend bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn