berlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spree

Kajak-tour

Als je denkt dat je Berlijn nu zo onderhand wel uit alle mogelijke gezichtspunten hebt gezien wordt het tijd voor iets anders: een kajak-tour! Maak al peddelend kennis met de Spree en het Landwehrkanaal, terwijl een deskundige gids je de stad op een heel andere manier laat zien en beleven.

Kajakken bij de OberbaumbrückeKajak Berlin Tours organiseert verschillende touren: een 'Tour West' door het centrum van Berlijn, een 'Tour Oost' door Kreuzberg, Neukölln en Osthafen en een 'Tour Potsdam'. En voor de echte liefhebbers is er dan ook nog een nachttour door Kreuzberg en Neukölln. De touren duren ongeveer 3 uur (nachttour 2 uur).

Gevaren wordt er in kleine groepen van maximaal tien personen. De gidsen beheersen helaas geen Nederlands, maar ze spreken wel Duits en Engels, zodat je als je een van die talen een beetje machtig bent de toelichtingen goed kunt volgen. Je hoeft niet je eigen kajak mee te nemen; daar zorgt Kajak Berlin Tours voor (en dat is natuurlijk bij de prijs inbegrepen). 

Om aan de touren mee te doen hoef je zeker geen geroutineerd kajakker te zijn. De touren gaan in een rustig tempo, want het is uiteindelijk de bedoeling dat je iets van de omgeving ziet en niet om zo snel mogelijk van A naar B te varen. De gidsen helpen je met de kajak te water te laten en ze zijn er natuurlijk ook om je bij lastige stukjes te helpen. Wel moet je 18 jaar of ouder zijn. Voor de Tour Oost en de Nachttour loopt het 'kajak-seizoen' van 25 april tot en met 5 oktober. Tour West en Tour Potsdam gaan het hele jaar door. 

De verschillende touren worden op verschillende dagen en tijden georganiseerd, dus het best kun je even op de website van Kajak Berlin Tours kijken wanneer ze precies vertrekken. En kijk dan meteen even wáár ze vertrekken (en hoe je daar kunt komen) en waar ze eindigen, want dat is niet voor alle touren hetzelfde.

De touren kosten tussen de € 22 en € 29 euro per persoon. Dat is inclusief kajak, reddingsvest en dergelijke.

Kajak Berlin Tours 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn