berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Berlin Dungeon

Negen beruchte Berlijners nemen je in bloedstollende shows mee op een reis door de geschiedenis van het oude Berlijn. Meer dan 700 jaar donkere geschiedenis van Berlijn vanaf de middeleeuwen tot de 19e eeuw. In de Berlin Dungeon zullen de rillingen vast en zeker over je rug lopen. Niet aanbevolen voor mensen met een zwakke maag.

Berlin DungeonsTip: bestel je ticket(s) voor de Berlin Dungeon van tevoren online!

Boek hier je ticket voor Berlin Dungeon

De hinkende monnik Vader Roderick, de legendarische "Weiße Frau" van de Hohenzollern en de beruchte seriemoordenaar Carl Großmann die waarschijnlijk de meeste doden op zijn naam heeft staan, maar daar nooit voor is veroordeeld. Je komt ze allemaal tegen in de Berlin Dungeon, waar je in negen verschillende shows kennis maakt met de duistere geschiedenis van Berlijn.

Zo komt de pest aan bod en worden verschillende martelmethodes uit 1618 getoond. Van de Lift van het Noodlot en de Oude Bibliotheek van Berlijn ga je naar de martelkamer. Je stapt zelfs in een vlot om op de Spree aan de pest te ontsnappen.

In elke sectie laat een acteur je kennismaken met een ander stukje uit de veelbewogen Berlijnse geschiedenis en steek je daar weer wat van op. De Berlijnse Dungeon opent de deuren naar de geschiedenis in het hart van de stad, tussen de Hackescher Markt en Alexanderplatz. Zo dichtbij was de geschiedenis nog nooit!

De Berlin Dungeon is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend (in januari en februari op werkdagen tot 17.00 uur). Shows zijn er zowel in het Duits als in het Engels.

Berlin Dungeon    
Spandauer Strasse 2
10178 Berlijn (Mitte)

U-Bhf:Alexanderplatz, Weinmeistertraße
S-Bhf: Hackescher Markt, Alexanderplatz  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.