berlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Madame Tussauds

Wie had jij altijd al willen ontmoeten? Bij Madame Tussauds in Berlijn kom je oog in oog te staan met wereldleiders en andere beroemdheden, die je tot dan alleen van televisie en kranten kende.

Madame TussaudsBij Madame Tussauds in Berlijn kom je dicht bij allerlei beroemde mensen: politici, filosofen, figuren uit de wereld van kunst en cultuur, internationale popsterren en sportlegendes. Het wereldberoemde wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds vind je in Berlijn aan Unter den Linden, niet ver van Brandenburger Tor.

Op zo'n 2.500 m2 zijn, verdeeld over twee etages, tien thematisch ingerichte gebieden met veel interactieve mogelijkheden. In het themagebied "Achter de Schermen" kun je zien hoeveel werk er in het maken van een wassen beeld gaat zitten: van de eerste ontmoeting met een beroemdheid tot het nauwkeurig opmeten van zijn of haar lichaam en  - zeker ook niet onbelangrijk - de uiteindelijke garderobecheck.

Tip: bestel je ticket(s) voor Madame Tussauds in Berlijn van tevoren online! 

Bestel online je ticket(s) voor Madame Tussauds Berlijn

Of combineer een ticket voor Madame Tussauds met een ticket voor de hop-on hop-off bus in Berlijn.

Boek hier een combi-ticket voor Madame Tussauds en Hop-on Hop-off bus

Bespaar geld met een combiticket, waarmee je toegang krijgt tot zowel Madame Tussauds als SEA LIFE in Berlijn. Bekijk de wassen beelden van de sterren en ontdek een fascinerende onderwaterwereld.

Boek hier een combi-ticket voor Madame Tussauds en SEA LIFE

Marie Tussaud 
De wortels van Madame Tussauds gaan terug tot het jaar 1770, toen Marie Tussaud onder begeleiding van haar mentor en oom, dr. Philippe Curtius, wassenbeelden leerde te maken. Op 17-jarige leeftijd werd ze in Versailles privé-lerares van de zus van koning Lodewijk XVI. Tijdens de Franse Revolutie werd Marie Tussaud gedwongen om dodenmaskers van prominente slachtoffers van de guillotine te maken. 

Na de dood van Marie's oom in 1794, erfde ze zijn collectie wassenbeelden, waarmee ze in 1802 naar Londen verhuisde. Met zijn reizende tentoonstelling toerde ze daarvoor al enkele jaren door het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In 1835 werd Madame Tussauds' vaste tentoonstelling in Londen geopend, die sinds 1884 op Marylebone Road is te vinden. Inmiddels heeft het bedrijf wereldwijd meer dan twaalf locaties, waaronder in Londen, New York, Las Vegas, Shanghai, Washington DC, Hongkong, Bangkok, Wenen, Los Angeles, Amsterdam en natuurlijk Berlijn.

Madame TussaudsBerlijn
De vestiging in Berlijn opende in 2008 haar deuren. Geheel onomstreden was deze nieuwe tentoonstelling niet, omdat zich onder de 75 wassenbeelden ook dat van Adolf Hitler bevond. Uit protest sprong tijdens de opening een gast in het display en scheurde het hoofd van het beeld af. Het beeld is nadien gerestaureerd en achter glas geplaatst. De collectie in Berlijn is inmiddels uitgegroeid tot meer dan honderd wassenbeelden, waaronder de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Het wassenbeeldenmuseum is dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur geopend (na 18.00 uur worden geen nieuwe bezoekers meer binnengelaten). Op 24 december is het museum gesloten.

Madame Tussauds Berlin    
Unter den Linden 74
10117 Berlijn (Mitte)

U-Bahn: Brandenburger Tor

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn