berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Panoramapunkt Potsdamer Platz

Voor een fenomenaal uitzicht over Berlijn hoef je niet per se naar de Fernsehturm. Het Panoramapunkt aan de Potsdamer Platz biedt een even zo overweldigend vergezicht!

Berlijn_panoramapunkt-potsdamer-platzJe vliegt met de snelste lift van Europa in slechts 20 seconden naar de 24e verdieping van het gebouw. Na die rush stap je uit op het panoramadak op 100 meter hoogte, en kijk je uit over onder andere de Brandenburger Tor, de Bondsdag, het Holocaustmonument, Tiergarten, de Gendarmenmarkt en meer toeristische hotspots van Berlijn. In de verte zie je ook ‘concurrent’ Fernsehturm liggen.

TIP: Bestel je ticket voor het Panorama Punkt van tevoren online en ontloop de wachtrijen bij de kassa.

Bestel hier tickets voor het Panorama Punkt

Of boek een combi van een ticket voor het Panorama Punkt met een ticket voor hop-on hop-off bus.

Ticket Panorama Punkt en Hop-on Hop-off

Potsdamer Platz
Uitgekeken of duizelt het allemaal een beetje? Dan kun je via de uitgebreide fototentoonstelling op de muren rondom het Panoramapunkt een interessante geschiedenisles volgen over de enerverende ontwikkelingen van de Potsdamer Platz. Dit plein was decennia lang letterlijk het middelpunt van de veelbewogen Berlijnse historie, vanaf de aanleg van de eerste spoorlijn in Pruisen in 1838, tijdens de verwoesting aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en zeker bij de aanleg van de Berlijnse muur, die dwars over het plein liep en de stad in alle opzichten verdeelde.

Bijkomen van alle indrukken kan in het café, waar je lekkere taartjes en goede koffie krijgt. Overigens niet heel vriendelijk voor de portemonnee. Ach, je betaalt voor de locatie, maar dan heb je ook een locatie!

Panoramapunkt    
Potsdamer Platz 1, Berlijn

Lees meer in de artikelen over de Potsdamer Platz en de Fernsehturm

Berlijn_Potsdamer_Platz__Berlijn_101.jpg

Panoramapunkt

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.