berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Badeschiff

In de Spree zwemmen zonder in de Spree te zwemmen? Dat kan bij Badeschiff: een drijvend zwembad in de rivier met uitzicht op de Oberbaumbrücke. Geopend in 2004 als een kunstproject van de Stadtkunstprojekte en inmiddels een van de meest populaire plekken van Berlijn.

In de zomer is Badeschiff een bijzondere locatie om verkoeling en ontspanning te vinden in Berlijn. Het zwembad zelf is redelijk groot van formaat, maar op de vlonders eromheen is ook van alles te doen. Haal een gegrilde bratwurst van de bbq en een tropisch drankje bij de bar terwijl een dj loungemuziek draait. Het is er altijd druk, dus privacy is geen optie en verwacht geen baantjes te kunnen trekken in het zwembad. Als je geluk hebt, kun je een van de ligstoelen op het zonnedek bemachtigen.

Berlijn_badeschiff-spree

Naar Badeschiff ga je ’s zomers vooral voor een verfrissende duik in het water, de sfeer en het uitzicht; niet alleen over de Spree en de voorbijkomende bootjes, maar ook de opmerkelijke badgasten. Je kunt er overigens ook yogalessen nemen, een massage krijgen of ’s avonds een concert bijwonen.

Sauna
In de winter wordt het hele complex omgebouwd tot een sauna. Volgens kenners niet heel uitgebreid, maar in ieder geval weer eens wat anders. Koepelvormige overkappingen en gedimde verlichting zorgen dan bovendien voor een futuristische setting.

Badeschiff
Eichenstrasse 4, Berlijn

Berlijn_badeschiff-winter

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.