berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Berlijn te voet

Iedereen weet dat je met de benenwagen de meeste tijd hebt om om je heen te kijken en dus het meest van een stad als Berlijn kunt opnemen. Enkele leuke wandelroutes en themawandelingen komen tijdens een stedentrip naar Berlijn dan ook goed van pas!

Binnenkort neemt Berlijn-Now je al lopend mee naar de leukste plekjes van Berlijn, duiken we al wandelend in de Berlijnse geschiedenis, gaan we ontdekken hoe je nog steeds kunt zien of je in "west" of in "oost" bent en gaan we ook eens lekker naar het bos. De paden op, de lanen in!

Wist je trouwens dat de stadsgrens van Berlijn 234 km lang is? Dat het 38 km is van het noordelijkste naar het zuidelijkste puntje, en maar liefst 45 km van oost naar west? Verkijk je trouwens ook niet op de afstanden in het centrum van Berlijn. Van Brandenburger Tor naar de Ku'damm is nog altijd een kilometer of vijf. Een klein uurtje lopen, dus. Afijn: pak je schoenen maar vast in!

Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.