berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerst

Wijken in Berlijn

Berlijn is verdeeld in twaalf districten (Verwaltungsbezirke), die elk een eigen bestuur hebben en weer zijn opgedeeld in stadsdelen (Ortsteile). Op hun beurt zijn de stadsdelen weer opgedeeld in talloze wijken en wijkjes, die als zodanig echter geen officiële status hebben. De grenzen van de districten en stadsdelen volgen grotendeels de grenzen van de voormalige dorpen en steden die tot de vorming van Groot-Berlijn (in 1920) zelfstandig waren.

Mitte met haar vele bestuursgebouwen, culturele instellingen, hotels en uitgaansgelegenheden, het 'alternatieve' Kreuzberg waar veel studenten en allochtonen wonen, de groene long Tiergarten, het statige Charlottenburg, het uitgaansgebied Wannsee, het schiereilandje Schwanenwerder waar ooit de Nazi-kopstukken woonden, Neukölln met haar hipsters: de Berlijnse wijken verschillen sterk van karakter. Berlijn-Now neemt je mee door de verschillende wijken van Berlijn!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn