berlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminsel

Winkelcentrum Potsdamer Platz Arkaden

Op een oppervlakte van 40.000 m2 vind je in de drie verdiepingen van de Potsdamer Platz Arkaden in Berlijn meer dan 130 winkels, restaurants, cafés en bars.

Berlijn_winkelcentra-potsdamer-platz-arkaden.jpgHet drie verdiepingen en van een glazen dak voorziene Potsdamer Platz Arkaden strekt zich over een lengte van 180 meter uit tussen Weinhaus Huth en de Eichhornstraße in de wijk Tiergarten in Berlijn. Weinhaus Huth, of Haus Huth, staat in Berlijn bekend als "het laatste huis op de Potsdamer Platz". Na de bouw van de Berlijnse muur stond het jarenlang eenzaam in een open ruimte naast de restanten van Hotel Esplanade en werd daarmee het symbool van de vernietiging en verdeling van de stad.

Na een bouwtijd van vier jaar werd het complex Potsdamer Platz Arkaden op 2 oktober 1998 geopend. Het is een mooi voorbeeld van de moderne architectuur die na de val van de muur in Berlijn is verrezen. Het winkelcentrum wil zich met name richten op mode, wonen en gastronomie. Het gebouw herbergt daarnaast ook nog een gynaecoloog.

Postdamer Platz Arkaden is maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur geopend. De ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan 4.000 auto's.

Potsdamer Platz Arkaden
Alte Potsdamer Straße 7
10785 Berlin (Mitte, Tiergarten)

U-Bhf: Potsdamer Platz 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.