berlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerst

Friedrichstraße

In het voormalige Oost-Berlijn viel voor shoppers lang niets te beleven, maar daar is duidelijk verandering in gekomen. De belangrijkste winkelstraat in het oostelijk deel van Berlijn is de Friedrichstraße. Wie hier loopt zal zich maar met moeite kunnen voorstellen dat dit gebied nog maar 30 jaar geleden een groot, blubberig grasveld was.

Na de val van de muur is de Friedrichstraße weer helemaal in oude luister hersteld en is het weer een van de belangrijkste winkelstraten van Berlijn. De gevels van de nieuwbouw hebben dezelfde hoogte die de panden vroeger hadden en ook zijn de oorspronkelijke rooilijnen teruggebracht.
 
Lafayette Berlin
In de Friedrichstraße vind je onder meer het warenhuis Galeries Lafayette Berlin, de enige nieuwbouw in de Friedrichstraße met een glazen façade. Het warenhuis was een van de eerste winkels op de Friedrichstraße dat haar deuren opende en is alleen al om de enorme glazen trechter waaromheen de afdelingen zijn gerangschikt een bezoek waard. 

KulturKaufhaus DussmannKulturKaufhaus Dussmann
Behalve kledingzaken, speelgoedwinkels, glas- en antiekzaken vind je op de Friedrichstraße ook de grootste boekhandel van Berlijn: Dussmann. Naast vijf etages heeft het direct naast de ingang een uitgebreide 'Berlijnhoek', met boeken over Berlijn, architectuurboeken, reisgidsen, kaarten, enzovoorts. Ook heeft KulturKaufhaus Dussmann een uitgebreide CD-afdeling.

Q205, Q206 en Q207
Winkelen kun je in de Friedrichstraße niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds. In de Friedrichstadtpassagen, tussen de Franzözischen Straße en de Gendarmenmarkt, vind je ook nog eens talloze winkels.

In Quartier 205 (Q205) vind je vooral bekende ketens. Het naastgelegen Q206 richt zich met winkels als Bottega Veneta, Gucci, Vuitton en Yves Saint-Laurent vooral op de consument die bij een aankoop niet op een briefje van honderd euro meer of minder hoeft te kijken. En Q207 is de 'kelder' van Lafayette.

Berlijn_Berlijn_Friedrichstrasse_298.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn