berlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spree

Berlijn-app van visitBerlin

VisitBerlin introduceert een nieuwe app voor iOS en Android: Going Local Berlin. Deze gratis app maakt je wegwijs in de wijken van†Berlijn en geeft veel tips waarmee je geheel nieuwe†kanten van Berlijn kunt ontdekken.

Going Local BerlinVoor het eerst worden†in een app voor Berlijn alle twaalf Berlijnse stadsdelen en hun eigenaardigheden opgenomen. Bij de presentatie omvatte de†app al†60 wijken en†meer dan 600 tips, maar het is de bedoeling dat dit†snel wordt uitgebreid. De tips zijn†geselecteerd door†medewerkers van visitBerlinin samenwerking met de Berlijnse wijken.

Daarnaast biedt de app per stadsdeel een rondgang die inzicht geeft†in de†sfeer en hoogtepunten van dat stadsdeel. De tour is ook als†video beschikbaar.

Tips
Ook geeft de app per stadsdeel en wijk tips in verschillende categorieŽn, zoals†
"Must see", "Hidden Places" en "Eten en drinken". De app biedt de mogelijkheid tips en aanvullingen naar visitBerlinte sturen, waardoor die samen met de gebruikers kan worden uitgebreid en actueel kan worden gehouden.†De nieuwe mobiele stadsgids voor Berlijn richt zich vooral op mensen die de stad al vaker hebben bezocht en zich nu eens op andere†aspecten willen richten dan de†klassieke bezienswaardigheden.

De app "Going Local Berlin" is gratis beschikbaar in het Duits en Engels.†Na het downloaden en installeren is de informatie†offline, duszonder internetverbinding, beschikbaar. De grootte van de app is ongeveer 125 MB; voor het downloaden ervan wordt dan ook een†Wi-Fi-verbinding aangeraden. De app is beschikbaar in de app stores, maar kan ook op†app.visitBerlin.de worden gedownload.

Meer informatie over de app vind je hier.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.