berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Rommel- en kunstmarkt op de Straße des 17. Juni

De oudste, grootste en bekendste rommelmarkt van Berlijn is zonder enige twijfel die op de Straße des 17. Juni in de wijk Charlottenburg. Deze Trödelmarkt bestaat al sinds 1973 en heeft sinds 1987 haar plekje bij het Ernst-Reuter-Haus. Direct naast de rommelmarkt is een kunstmarkt. De markt is iedere zaterdag en zondag geopend van 10 tot 17 uur. 

Berlijn_markten--Strasse-des-17-2.jpgHet idee is natuurlijk simpel: waarom iets weggooien dat een ander nog zou kunnen gebruiken? Op de drukbezochte vlooienmarkt op de Straße des 17. Juni vind je vooral professionele verkopers, waardoor de spulletjes er vaak niet het goedkoopste zijn. Daar staat echter een ruim assortiment tegenover. Om die reden zul je er naast toeristen dan ook vele Berlijners aantreffen.

Kunstmarkt
De markt is bij uitstek geschikt om overheen te slenteren en je te laten verrassen door de vele tweedehands spullen, waaronder veel kleding, CD's, grammofoonplaten en oude meubels. Van de rommelmarkt loop je door naar de kunstmarkt.

Berlijn_markten--Strasse-des-17.jpgDe markt is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (S-Bahn Tiergarten), maar is vanwege de ruime parkeergelegenheid in de buurt ook goed te doen met de auto. Op de markt kun je de inwendige mens versterken bij de Imbiß-standjes waar onder meer bier, frites en -uiteraard- braadworst wordt verkocht. Ook zijn er toiletten aanwezig.

Der original Berliner Trödelmarkt

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.