berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerst

Apartment House Simon Dach

Lekker zelfstandig de semi-Berliner uithangen in een eigen, volledig ingericht appartement in een bruisend stadsdeel van Berlijn dat nog steeds die ruwe oostelijke kanten heeft? Boek dan een verblijf in Apartment House Simon Dach in Friedrichshain. Alle appartementen in het klassieke, opgeknapte Oost-Berlijnse gebouw zijn gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien, zoals een ruime badkamer, woonkamer, keukenblok en balkon.

De Simon-Dach-Strasse is één lange horeca-strip vol cafés, take-out, ontbijt- en lunchzaakjes en restaurantjes uit alle culinaire hoeken van de wereld. Van Thais, Vietnamees, Libanees, Amerikaans tot Italiaans tot veel vegetarische en/of biologische hot spots (er zit zelfs een biologisch curry wurst eettentje in de buurt).

Berlijn_appartement-simon-dach

Friedrichshain
Hoewel Friedrichshain niet meer zo rauw en alternatief is als een aantal jaren geleden, heeft de komst van yuppen en slimme vastgoedhandelaren nog niet geleid tot toeristische prijzen die in West-Berlijn inmiddels de norm zijn. Voor zo’n 15 euro eet je in en nabij de Simon-Dach- Straße veel en goed, inclusief drankjes. Wil je toch iets exclusiever proosten? Dan zijn er genoeg hippe cocktailbars in de nabije omgeving te vinden.

Op nog geen 3 minuten loopafstand is de wekelijkse rommelmarkt op de Boxhagener Platz te vinden, waar je op zaterdag verse lekkernijen kunt halen en op zondag kunt speuren naar tweedehands schatten. Bovendien vind je op en rond dit plein een aantal leuke vintage winkels en platenzaakjes (vinyl), mocht je op de markt zelf achter het net vissen. 

In de weekenden, zeker tijdens het hoogseizoen, is de Simon-Dach-Strasse een drukke bedoening. Bewoners ergeren zich behoorlijk aan de luide (met name Britse) toeristen die de uitgaansstraat steeds beter weten te vinden. Dus wie erg gesteld is op zijn nachtrust, is daar wellicht niet op z’n plek, al zijn de appartementen goed geďsoleerd en hebben alle ramen dubbele beglazing. Maar al dat (dronken) vertier kan vanaf je privébalkon ook een vermakelijke bezienswaardigheid zijn natuurlijk. Of ga er gewoon gezellig in mee, nog leuker!

Apartment House Simon Dach
Simon-Dach-Strasse 39, Berlijn
S/U-Bahn halte Warschauer Straße (naast de prachtige Oberbaumbrücke en vlakbij de East Side Gallery)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.