berlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Campings bij Berlijn

In en rond Berlijn zijn niet veel campings, maar ze zijn er wel degelijk en hun aantal groeit nog steeds. Vaak wel een stukje buiten het centrum, lekker aan het water. Dankzij het uitgebreide (snel)wegennet rond Berlijn zijn de meeste campings eenvoudig aan te rijden.

De in een voormalig zwembad gevestigde stadscamping Tankstation Berlin heeft helaas haar poorten gesloten; nu kun je voor een verblijf in de stad alleen nog maar terecht op een camperplaats op de Chausseestraße.

Op zich is er trouwens niet veel reden om midden in de stad zelf te willen kamperen. Vanuit vrijwel alle campings kun je met het prima openbaar vervoer dat Berlijn nu eenmaal kenmerkt snel en comfortabel in het stadscentrum komen.

Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.