berlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-spree

Op z'n Grieks ...

In de straten van de wijk Neukölln in Berlijn is een juweeltje verborgen met een stijlvol design, witte tafelkleden en geweldig authentiek Grieks eten. De naam? Taverna Olympia.

Tegenover het Eisstadion van het Werner-Seelenbinder-Sportpark in de wijk Neukölln runnen Dorothea en Ioannis al sind 1992 hun gezellige restaurant met Griekse specialiteiten. Of het nu gaat om een ​​rustieke gyros, traditionele Griekse meze, verse vis of een lamsrollade, het smaakt allemaal even goed. 

Naast het uitgebreide menu met alle Griekse klassiekers komen er ook zeer aangename verrassingen uit de keuken. Zo wordt met Pasen traditioneel een jong lam ingevlogen en is er regelmatig verse zeebaars of zeebrasem.
En niet alleen het eten, maar ook de prijzen mag je gerust aangenaam noemen.

KaminzimmerRestaurant
Het restaurant bestaat uit drie ruimtes. Je kunt er dus ook rustig eten op de avond dat een luidruchtig gezelschap op hetzelfde idee is gekomen. Eén ruimte is in Griekse stijl - compleet met de onvermijdelijke kolommen - en in een andere ruimte (heel toepasselijk de Kaminzimmer genaamd) snort als het buiten wat kouder is de haard. De familiaire sfeer van het restaurant is hier optimaal. Mocht je de maaltijd in de Kaminkamer willen nuttigen dan is het verstandig dat even vantevoren met een telefoontje, e-mail of het formulier op hun website te regelen. 

's-Zomers worden er ook buiten tafeltjes neergezet. Zodat je bij mooi weer geheel in Griekse sfeer van de zwoele avonden kunt genieten.

Niet onvermeld mag trouwens het prachtige fotowerk van Rick Maria Nuessler blijven, waarmee de wanden zijn gesierd. Alleen dat zou al een bezoek aan Taverna Olympia rechtvaardigen. Het werk is ook te koop, mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen.

Taverna Olympia 
Emserstraße 73 (hoek Oderstraße)
12051 Berlin (Neukölln)   
 
 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.