berlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muurberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monument

Laatste maandag in juli: de SSV begint!

De Sommerschlussverkauf (SSV), de grote uitverkoop die in Berlijn ieder jaar de laatste maandag van juli begint, is een ideale gelegenheid om koopjes op de kop te tikken.

SSVNog niet zo lang geleden mochten winkels in Duitsland wettelijk alleen maar in bepaalde perioden uitverkoop houden. Maar de wet die dat regelde werd in 2004 ingetrokken. En hoewel er nu dus geen officiële begin- of einddatum meer bestaat is het Duitse publiek er aan gewend dat de SSV (spreek uit als: ɛs-ɛs-fau) de laatste maandag van juli begint en twee weken duurt. En dus stellen Berlijners hun aankopen tot eind juli uit, in de hoop op mooie  'Schnäppchen'. Sommige winkels in Berlijn houden van half juli tot half augustus hun uitverkoop.

Koopjes
Belangrijkste doel van de SSV is nog steeds om van seizoensgebonden producten als kleding en bepaalde sportartikelen af te komen, zodat er ruimte komt voor de herfst- en wintercollecties. Dat gaat gepaard met prijsverlagingen van 20 tot 30 procent voor kleding, sportartikelen en schoenen. En bij uitgesproken mode-artikelen kan dat zelfs oplopen tot meer dan 50 procent!

Niet alleen de kleinere winkels doen mee aan de SSV; ook de grote jongens en meisjes als KaDeWe en Karstadt gaan driftig met de rode afprijzingspen door hun collectie. Kortom: twee fantastische weken voor koopjesjagers!

Berlijn_uitverkoop-winkelen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Timelapse Berlijn

One day in Berlin - mooie timelapse van een dag in Berlijn